Kolagen kontra Rak!!



 Kolagen kontra Rak !!


Powiązania kolagenu z nowotworem? 🤔


Poniżej przedstawię cytaty laureatów Nagrody Nobla w dziedzinie medycyny


„Rak, to choroba kolagenu organicznego. Zabija wtedy, gdy zniszczy tyle jego włókien, że dalsze podtrzymywanie czynności wybranych organów nie będzie już możliwe. Jest on bezpośrednim następstwem osłabienia układu immunologicznego. Funkcjonalność tego układu zależy także od wymiany kolagenu organicznego…„

                                                                  Burnet Mc Farlane


„Komórki nowotworowe rozprzestrzeniają się po organizmie w ten sposób, że produkują ogromne ilości enzymów trawiących kolagen i zdolnych w ten sposób utorować drogę rakowi do wszystkich tkanek ciała. Dopóki jednak bariera kolagenowa jest stabilna, dopóty nie dochodzi do przerzutów. Z kolei, gdy dochodzi do degeneracji kolagenu, wówczas osłabione fibryny mogą nawet promować przerzut, poprzez ułatwianie wiązania się płytek krwi z krążącymi komórkami rakowymi i następnie z śródbłonkiem naczyniowym…„

                                                                               G. Domagk


„Witamina C jest lekiem przeciwnowotworowym. Wynika to z faktu, że syntezuje interferon gamma oraz aktywuje wymianę kolagenu stanowiącego ostatnią barierę dla metastazy (przerzutu).„

                                                                                  L. Pauling


„Rozrost nowotworowy zaczyna się wówczas, gdy komórki przestawiają się z oksydacji na fermentację. Gdy atakują kolagen.„

                                                                        A. Szent Györgyi


„Rozwój raka jest procesem anaerobowym. Komórki nowotworowe w odróżnieniu od zdrowych przestają karmić się tlenem, a chętnie żywią się glukozą. U przyczyn mutacji komórek leży osłabienie układu immunologicznego, a wcześniej zła wymiana składnikowa.„                                                            

  O. H. Warburg

żródło ksiażka „Kolagen. Nowa strategia zachowania zdrowia i przedłużenia młodości.” 


Czy wiesz że przerwane cząsteczki kolagenu to otwarta droga do rozprzestrzeniania się komórek rakowych???!!

Kolagen tracimy po 25roku życia więc jedynym wyjściem jest jego uzupełnianie .

Jest wiele kolagenów na rynku są nawet takie "100%"

Dlaczego kolagen Duolife jest wyjątkowy???


▶️▶️➡️bit.ly/8collagenDL


Czytajcie etykiety ,dopytujcie o skład, o firme która produkuje 


Kolagen morski

wykazuje bliźniaczo podobną budowę do kolagenu ludzkiego. Podstawową jego funkcją w organizmie jest budowa chrząstek, poprawa stanu stawów oraz uzupełnienie niedoborów tego składnika w skórze. Dodatkowo odgrywają rolę w gojeniu się ran oraz regeneracji tkanek. Jego obecność zapewnia elastyczność i gładkość skóry.


Acerola

należy do owoców o wysokiej zawartości naturalnej witaminy C, który wspomaga syntezę białek, w tym kolagenu. Przy odpowiedniej ilości witaminy C organizm jest w stanie sprawnie i efektywnie wytwarzać kolagen. Przyczynia się do uzyskania gładszej i pełnej blasku skóry, wspomaga działanie układu odpornościowego oraz gojenie się ran.


Skrzyp polny

jest cennym źródłem flawonoidów, potasu oraz krzemu, który skutecznie powstrzymuje siwienie włosów, wzmacnia kruche paznokcie oraz włosy. Ponadto poprawia elastyczność tkanki łącznej i kości.


Chondroityna z rekina

zawarta w chrząstce rekina umożliwia regenerację powierzchni stawowych. Działa jak magnes wychwytujący wodę i składniki odżywcze, dostarczając je chrząstce stawowej. Ponadto ułatwia wbudowywanie wapnia do kości, co rzutuje na stan wytrzymałościowy stawów i kości


Pokrzywa

to źródło krzemu, który wpływa na przemianę materii oraz kondycję włosów i paznokci. Związki krzemu, obecne w pokrzywie, utrzymują odpowiednią elastyczność i odporność naskórka, tkanki łącznej, kości oraz błon śluzowych. Krzem jest niezbędny do syntezy kolagenu, wpływa na stabilność strukturalną i możliwości regeneracji tkanek.


Pędy bambusa

to naturalne źródło krzemu, który przywraca jędrność i elastyczność włóknom kolagenowym i elastylowym, zapobiegając uszkodzeniom tkanki kostnej i chrzęstnej. Zawartość krzemu jest w bambusie niezwykle wysoka, bo wynosi ponad 75 %. Obecne kwasy tłuszczowe o charakterze nienasyconym stanowią naturalny rozpuszczalnik dla prowitaminy A oraz witaminy E, silnych antyoksydantów, które działają w skórze i jej przydatkach, dając widoczne efekty w postaci nawilżonej, gładkiej i młodej skóry oraz zdrowych, mocnych włosów oraz paznokci.


Mango

jest bogatym źródłem witaminy A i E, które korzystnie wpływają na kondycję skóry i zdrowie oczu. W roślinie tej występuje glikozyd, zwany magniferyną, wykazujący działanie przeciwutleniające. Z uwagi na wyjątkowo silne właściwości antyoksydacyjne oraz zdolność do niwelowania negatywnego wpływu promieniowania UV na skórę, mangiferyna znalazła szerokie zastosowanie w kosmetyce.


Kwas hialuronowy

pomaga organizmowi zatrzymać wilgoć, utrzymać stawy w dobrym stanie oraz chroni siatkówkę oka. Kwas hialuronowy jest szczególnie ważny dla skóry, gdzie wzmacnia jej komórki i regenerację tkanek. Nawilżając organizm „od środka” ma nie tylko poprawić uwodnienie głębokich warstw skóry, ale i spowolnić procesy starzenia, jak również zachować odpowiednie jej nawilżenie i elastyczność.


Siarczan glukozaminy

ze skorupiaków jest związkiem wspierającym prace układu kostno-stawowego. Wchodzi w skład chrząstek stawowych i płynu wypełniającego torebki stawowe, zwiększając ich odporność na przeciążenia oraz pobudzając syntezę chrząstki poprzez chondrocyty.


Składniki: puree z owoców mango, kolagen morski, siarczan glukozaminy 2KCL ze skorupiaków, siarczan chondroityny z rekina, standaryzowany ekstrakt z aceroli (w tym witamina C), standaryzowany na zawartość krzemu ekstrakt ze skrzypu polnego, ekstrakt z pokrzywy, standaryzowany na zawartość krzemu ekstrakt z pędów bambusa, kwas hialuronowy.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Suplementacja czyli uzupełnienie

Potrójnie ujemny rak piersi (TNBC) – jest nadzieja na nową terapię